22-02-2024 | 13:34

Yannick Vrielink een stap hogerop met Fiesta R5 en Corsa-electric

In de aanloop naar het rallyseizoen van 2024 heeft Yannick Vrielink een interessant en intensief programma samengesteld. Na het behalen van het Nationaal Rallykampioenschap vorig jaar wil de KNAF Academy rijder een stap hogerop maken. Dat doet hij door in Nederland een aantal wedstrijden met de Ford Fiesta R5 te gaan rijden en internationaal deel te nemen aan de ADAC Opel Electric Rally Cup met de Opel Corsa-e. Hij sluit het jaar af met een wedstrijd uit het World Rally Championship.

Tijdens de teampresentatie op zaterdag 17 februari onthulde Vrielink zijn plannen voor dit seizoen. “We zijn lang bezig geweest om alles mogelijk te maken. Samen met de KNAF Academy hebben we gekeken naar een programma wat mij verder helpt door te groeien. Zo kwam deze verrassende mix van wedstrijden tot stand. Ik heb de afgelopen twee jaar in Nederland laten zien wat ik kan met de Toyota GR Yaris. Om in Nederland een stapje hogerop te komen, moet je naar een R5 of Rally2 en daar hangt een fors prijskaartje aan. Door een aantal wedstrijden met een R5 te rijden en dat aan te vullen met een internationale competitieve cup, hebben we een heel divers programma.”

Voor de Nederlandse rally’s is gekozen voor de Ford Fiesta R5. “Het is echt een brute auto die zich internationaal heeft bewezen. We hebben een goede auto gevonden en samen met Hans Weijs Motorsport gaan we deze inzetten in de Nederlandse wedstrijden. Ik heb er al een beetje mee getest en ik sta echt te kijken van de wegligging, de acceleratie en de remkracht. Ik ben heel benieuwd waar ik sta met deze auto in de Nederlandse competitie, maar ik zie dit jaar vooral als een leerjaar om met zo’n auto te leren rijden.”

Daarnaast rijdt Vrielink de ADAC Opel Electric Rally Cup met de Opel Corsa-e. “Deze deelname komt vanuit de KNAF Academy en geeft me de kans om in cup-verband een aantal hele gave rally’s te rijden. Zo rijden we in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en wordt afgesloten met een WRC-rally! Dus er gaan echt dromen uitkomen dit jaar, maar het wordt ook intensief. Deze rally’s rijd ik dus met de elektrische Opel Corsa en dat is weer helemaal anders dan de Yaris of de Fiesta. Ik ben heel benieuwd naar deze rally’s.”

Tijdens dit programma wordt Vrielink beurtelings genavigeerd door Harm van Koppen en Jorie Christiaens. “Vorig jaar hebben Harm en ik al een aantal rally’s samen gereden en dat is erg goed bevallen. Dit jaar gaan we samen rijden in de Fiesta. We hebben een goede klik in de auto en weten wat we aan elkaar hebben. Met Jorie ga ik de rally’s in de Opel rijden. Jorie is een jonge en talentvolle navigator, maar heeft wel al veel ervaring. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

In de ELE Rally op 24/25 mei, met start en finish in Son & Breugel, rijdt Vrielink niet met de Fiesta R5, maar met de Corsa-e; de ELE Rally telt namelijk weer mee voor de prestigieuze ADAC Opel Electric Rally Cup.

In totaal staan er 13 rally’s op het programma van Yannick Vrielink. “Het wordt een mooi en druk jaar met veel kilometers. Ik heb er onwijs veel zin in en er staan wel een aantal bijzondere rally’s op de kalender. Ik ben heel benieuwd naar de Rallye Mont-Blanc, die gaat echt door de bergen heen en dat kennen we hier in Nederland helemaal niet. Natuurlijk zal de eerste WRC-rally iets worden om nooit te vergeten, daar sluiten we het jaar mee af. Op naar de eerste op 23 maart, de Zuiderzee met de Fiesta.”