18-06-2024 | 19:26

Vrielink legt nadruk op kampioenschap in Vechtdalrally

Tijdens de ACON-Van der Spek Vechtdalrally, die aankomende zaterdag wordt verreden, is het klassement het belangrijkste voor Yannick Vrielink. Yannick leidt het kampioenschap met een voorsprong van 6 punten, na een sterke rally in Sulingen en winst in de ELE Rally. Hij is zich er echter ook van bewust dat een foutje duur kan zijn, dus gaan hij en Harm van Koppen voor een solide rally met de Ford Fiesta R5.

Het belooft weer een wisselvallige rally te worden. “Na de ELE Rally en Zuiderzee hebben we inmiddels ervaring opgebouwd met deze auto in natte omstandigheden. Het lijkt erop dat het wel minder nat gaat zijn dan de vorige twee rally’s, maar we gaan het zien. Ook wat het gaat doen met het onverhard wat erin zit, hopelijk kan dat erin blijven. In dergelijke omstandigheden is het nog belangrijker om geen fouten te maken.”

Yannick merkt dat het vertrouwen in de auto iedere kilometer groeit. “Het rijdt echt fijn en we laten zien dat we meekunnen met de nieuwere Rally2’s. Dus dat doen we goed. We staan nu aan de leiding van het kampioenschap en hebben in de vorige rally’s best wel wat risico genomen, dat gaan we nu iets minder doen. Maar we moeten er wel bijblijven qua snelheid.”

De Vechtdalrally begint voor de deelnemers op vrijdag met de keuringen en verkenningen. Op zaterdag gaat de rally echt van start, rond 11:00 vertrekt de eerste deelnemer vanaf de service naar de eerste proef. In totaal worden er 10 proeven verreden en rond 19:00 uur is de finish. De proeven en service zijn gratis toegankelijk, kijk voor meer informatie op www.vechtdalrally.nl. 

Foto: Steven van Veenendaal 

  • ONRK; NRK; NHRK; Vechtdalrally;