07-10-2019 | 15:52

Roadrunner in de Berkelland Rally

De eerste keer een rally rondom het Achterhoekse Eibergen. Een compact evenement waarvan wij niet alleen vonden dat je een nieuwe organisatie een hart onder de riem moet steken, maar het was ook een mooie gelegenheid voor Nellie om na 17 jaar afwezigheid weer eens in de stoel van de navigator te zitten.

Nadat Michel tijdens de GTC de nul voor de short en later op de dag ook nog voor de rally had gereden, bleek hij niet meer te stoppen. Er moest weer een eigen auto komen. Na een zoektocht van een aantal maanden werd er in Berlijn een geschikt exemplaar gevonden. De auto werd naar Nederland gehaald en zonder enige testkilometer ingezet in Eibergen.

Het doel was duidelijk: Roadrunner aan de finish brengen zonder schade. Rempunten zoeken, experimenteren met de aanwezige elektronische hulpmiddelen en kijken of rijder en navigator nog zo'n team waren als weleer met de Mercedes groep A, of de dikke Subaru groep A.

En gedurende de wedstrijd in Eibergen kon al het bovenstaande positief worden afgeschrapt. Maar toch liep het voor de frisse Subaru in de kleuren van Iceblaster. Afarma en Velgenschade.nl anders dan gewenst. Zonder enige vooraankondiging begaf de motor van de Subaru het en eindigde het eerste avontuur in een enorme blauw rookwolk. De schade was dusdanig dat er geen meter meer gereden kon worden en WDM Motorsport gaat zich verdiepen in het hoe en waarom.

Hengelo stond op de planning als Berkelland was uitgereden, maar die wordt logischerwijs overgeslagen nu. Gedurende de wintermaanden zal de Subaru voorzien worden van een nieuwe motor en worden wat kleine dingen aangepast en verbeteren de monteurs zaken waar nodig. In het seizoen van 2020 zal de Subaru weer op de Nederlandse rallypaden verschijnen.

Tot die tijd doen we updates op Facebook in de groep Rallytalk en op onze eigen pagina Roadrunner Rallyteam.

  • 2019
  • berkelland rally
  • achterhoek
  • rally
  • achterhoek
  • roadrunner