22-04-2024 | 15:07

KNAF en Opel Nederland faciliteren deelname aan Opel Electric Rally Cup

De ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” staat aan de vooravond van zijn vierde seizoen. De Duitse deelstaat Nedersaksen vormt op 3 en 4 mei het decor voor de seizoensopener van de elektrische rallyklasse. Tijdens de ADAC Actronics Rallye Sulingen nemen vijftien coureurs en hun navigatoren het tegen elkaar op in de 100 kW (136 pk) sterke Corsa Rally Electric. Drie weken later, op 24 en 25 mei, zal de ELE Rally in Eindhoven het toneel vormen voor deze duurzame rallycup. Mét Nederlandse deelname, een samenwerking tussen de KNAF, de Nederlandse overkoepelende autosportfederatie, en Opel Nederland.

Internationaler en diverser dan ooit

Het deelnemersveld in 's werelds enige volledig elektrische rallykampioenschap van één merk maakt indruk, omdat het internationaal en divers is. Zo staan er coureurs uit acht verschillende landen op de deelnemerslijst. Bovendien hebben zich tien nieuwe teams ingeschreven voor 2024, waaronder vier vrouwenteams en een aantal teams met een gemengde samenstelling.

De teams steken dit seizoen maar liefst vijf keer de Duitse grens over. Na een jaar afwezigheid keert de elektrische rallyklasse terug naar Nederland, tijdens de Opel ELEctric Rally, onderdeel van de ELE Rally op 24-25 mei 2024 in de omgeving van Son in Noord-Brabant.

Springplank en leeromgeving

Naast de Franse, Belgische en Spaanse autosportfederaties gebruikt ook de KNAF de ADAC Opel Electric Rally Cup om jong talent te laten proeven aan de professionele rallysport. Gedurende het seizoen zullen meerdere talentvolle Nederlanders plaatsnemen in de Corsa Rally Electric. Tijdens de ADAC Actronics Rallye Sulingen krijgt de 19-jarige Fabian Kamermans de kans te laten zien wat hij in huis heeft, samen met co-piloot/navigator Ashley de Boer.

Speciaal gastoptreden

Naast aanstomend talent is er ook ruimte voor ervaring. Zo stapt de 45-jarige DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft)-kampioen van 2008 en 2009, Timo Scheider, voor de tweede keer als gastrijder achter het stuur van de Corsa Rally Electric. Hij hoopt de prestaties van zijn indrukwekkende debuut in 2021 te verbeteren. Hij werd toen vijfde tijdens de ADAC Rallye Stemweder Berg.

“De positieve ontwikkeling van de ADAC Opel Electric Rally Cup zet zich voort in het vierde jaar. Het deelnemersveld is net zo aantrekkelijk als de kalender”, aldus Jörg Schrott, hoofd van Opel Motorsport. “De internationale bekendheid voor ons project groeit en de interesse vanuit heel Europa toont aan dat we op de goede weg zijn met ons innovatieve concept. De unieke kansen voor de ontwikkeling van onze deelnemers dragen hier ook aan bij. Met Calle Carlberg en Timo Schulz verschijnen ook de kampioenen van 2023 en 2022 aan de start van het zeer competitieve Junior European Championship. Met de ADAC Opel Electric Rally Cup bieden de sterke partners Opel en ADAC jonge rallytalenten een uniek platform – en het deelnemersveld van dit jaar onderstreept dat.”

Deelnemers ADAC Opel Electric Rally Cup 2024 

Coureur/Navigator

Christian Lemke (D)/Jan Bemmann (D)

Johannes Wittenbeck (D)/Luca Kiefer (D)

Anthony Rott (F)/Adrien Rott (F)

Alizée Pottier (F), Johanna Verdiier (F)

Emma Chalvin (F)/Emy Ailloud-Perraud (F)

Luca Pröglhöf (A)/Christina Ettel (A)

Bendegúz Hangodi (H)/Dániel Petrovszki (H)

Alfred Kramer (A)/Jeannette Kvick (DK)

Lyssia Baudet (B)/Pauline Denis (B)

Pia Steffe (A)/Nina Spitaler (A)

Fabian Kamermans (NL)/Ashley de Boer (NL)

Ann Felke (D)/Maximilian Kugler (D)

Axel Bayer (D)/Clara Bettge (D)

Timo Scheider (D)/Jara Hain (D)

TBA (E)/TBA (E)

Kalender ADAC Opel Electric Rally Cup 2024

3 en 4 mei                ADAC Rallye Sulingen, Duitsland

24 en 25 mei            ELE Rally, Son en Breugel, Nederland

15 en 16 juni            Rallye Vosges Grand-Est, Gérardmer, Frankrijk

12 en 13 juni            Rallye Weiz, Oostenrijk

9 en 10 aug              ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke, Duitsland

6 en 7 sept               Rallye Mont-Blanc Morzine, Frankrijk

28 en 29 sept           Rallye Coeur de France, Vendôme, Frankrijk

17 t/m 20 okt            Central European Rally, Bad Griesbach (WRC), Duitsland/Oostenrijk/Tsjechië


  • ADAC-Opel Electric Rally Cup; ELE Rally; KNAF;